Følg

Oppsett av foscam for visning i nettleser og mobil app

1. Først kobler du ditt Foscam til routeren med en nettverkskabel og plugger i strømmen. Som standard er kameraet satt opp til å motta en IÅ-adresse fra routeren via DHCP.

2. Etter at kamera er koblet til og har startet opp kan du sette inn CD-platen i en PC som er koblet til samme nettverk/router. Her finner du et lite program som heter IPCamera Tool. Dette programmet scanner nettverket ditt og finner alle Foscam som er tilkoblet slik at du kan konfigurere dem.
    ( last ned IP Camera Tool for Mac eller Windows. )

IP_Camera_Tool_2

3. Vi anbefaler at du setter en fast IP på kamera slik at du enklere kan koble til det i fremtiden. (Dette er også nødvendig for å kunne koble til kamera over internett)

Høyreklikk på IP adressen til kamera i IP Config Tool og velg "Network Configuration"
    Fjern haken ved "Obtain IP from DHCP server" og fyll ut feltet for IP adressen med en IP som er ledig på ditt netterk. Dersom du lurer på hvordan du finner en ledig IP anbefaler vi deg å lese vår guide om Routere og hjemmenettverk

Nettverksmaske skal være 255.255.255.0
    Gateway skal være IP til routeren

Etter at du klikker OK vil kamera restarte før det er tilgjengelig på den nye IP adressen.

I bildet over har vi satt fast IP på kamera til 192.168.2.60, så fra nå vil dette kamera alltid være tilgjengelig på denne adressen på vårt lokale nettverk.
    Du kan da f.eks åpne http://192.168.2.60 i din nettleser og legge denne siden i favoritter for å enkelt kunne koble til kamera igjen. (Men husk, kun på ditt lokale nettverk med den lokale IP adressen)

Har du flere kamera repeterer du denne prosessen og gir neste kamera adresse .61 på slutten og neste der igjen .62 osv.

4. Logg på kamera i nettleseren  og gå til "Device Management" (Standard brukernavn er "admin" og passord skal stå blankt)

Her går vi gjennom di viktigste instillingene:

Koble til WiFi:

Gå til Wireless LAN settings i menyen til venstre, så klikker du på "Scan" for å vise en liste over tilgjenglige nettverk. Fyll ut WiFi passordet i feltet "Share Key" og klikk submitt.

Andre instillinger vi anbefaler at du går gjennom:

Date & Time Settings: Her stiller du inn klokken slik at den blir riktig. (Sync med PC og oppdater fra nett)

User Settings: Opprett brukernavn og passord for brukerne som skal ha tilgang.

Hvordan får jeg tilgang til mitt Foscam fra internett eller en app på min smarttelefon?

For å få til dette må du konfigurere routeren din slik at den videresender trafikk på en spesiell port videre til kamera ditt. Hvis vi tar utgangspunkt i eksemplet over der kamera har lokal IP 192.168.2.60 og er satt opp med standard port som er 80 gjør vi det slik:

Først logger vi på routeren gjennom nettleseren. IP til router er det som vises som Gateway under "Network Configuration" i IP Camera Tool. I vårt tilfelle 192.168.2.1

Her ser du hvordan dette ser ut med vår Asus RT-N66U:
Legg merke til WAN IP som er routerns offentlige IP. (Altså den IP adressen som hele ditt nettverk bruker ut mot internett)
De fleste routere viser denne adressen et sted på statussiden. La oss si at denne er 64.82.34.32

Så gjelder det å finne frem til Portviderekobling eller Port Forwarding i oppsettet til routeren.
I vårt eksempel finner du dette under WAN --> Portviderekobling

Sørg for å slå på portviderekobling, så er tiden inne for å lage en regel som viderekobler en port fra WAN siden (Som er tilgjengelig over internett) mot vårt Foscam IP Kamera som befinner seg på 192.168.2.60 port 80.

Så er det bare å lagre instillingene og restarte routeren.

Nå skal det sies at denne prosessen kan variere mellom de forskjellige typene routere og produsenter på markedet, og IP adressene som skal brukes avhenger også av oppsettet i akkurat din router.

Når dette er satt opp er alt klart til å koble til ditt Foscam via internett. Adressen du nå skal bruke er da http://dineksterneip:port som i vårt eksempel blir http://64.82.34.32:8060

Foscam har også en innebygget DDNS som gjør at kamera ditt får en egen adresse på nett. Din unike adresse finner du skrvet på undersiden av ditt Foscam eller under Device Status:

Husk å legge på :portnummer bak DDNS adressen også. Slik at den blir http://axf4327.myfoscam.org:8060